Det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis du i din virksomhed ansætter den forkerte medarbejder! For mange virksomheder koster det nemlig rigtigt mange penge at oplære en medarbejder, indtil han eller hun kan tjene pengene hjem igen til firmaet.

 

Derfor går mange virksomheder højt op i at sikre sig, at de ansætter de rigtige folk med de rette kompetencer i første forsøg. Dette lykkes da også en stor del af tiden, men ikke altid.

 

Det er HR-afdelingens ansvar i firmaet at finde den rette og mest kompetente kandidat til jobbet. Desværre er det dog ikke alle virksomheder, som er store nok til selv at have deres egne HR-afdelinger.

 

I disse virksomheder er det typisk lederen, der står for hele rekrutteringsforløbet selv. Dette er ikke kun tidskrævende, men også potentielt ineffektivt, da en leder sjældent vil kunne se de samme ting i kandidaten som en erfaren HR-specialist vil kunne.

 

Find den rette medarbejder med hjælp fra en HR-specialist

Fordi, der er så store omkostninger forbundet med en fejlansættelse, er hele rekrutteringsforløbet ikke noget, som man skal kimse ad eller undervurdere! Mange ejere af virksomheder vælger derfor at udlicitere hele rekrutteringsforløbet til en HR-konsulent.

 

Et konsulenthus indenfor HR vil have en bred vifte af kompetencer indenfor feltet, som de kan trække på i ansættelses-og rekrutteringsforløbet.

 

Den eksterne HR-virksomhed vil kunne gøre nytte af sine erfaringer med forskellige personlighedsanalyser og diverse tests til at evaluere de forskellige ansøgere. Nogle af disse analyser er blandt andet den såkaldte DISC-analyse og Meyers-Briggs analysen. Dette er tests, som kan give en indikation af, hvilken personlighed, som medarbejderen har – og derfor, om vedkommende er et godt match i virksomheden.

 

Du kan altid læse mere ved at følge linket, hvis du søger yderligere information om hjælp til rekruttering.

 

Rekrutteringsforløbet med en HR-konsulent starter på nettet

Medmindre din virksomhed allerede benytter sig af et rekrutteringsbureau til at hjælpe med at finde de rette medarbejdere, så skal du ud og finde en rekruttør. Du kan være heldig at finde en HR-virksomhed gennem dit netværk eller på LinkedIn, men langt de fleste mennesker vil søge efter hjælp til rekruttering først på Google.

 

Der ligger mange rekrutteringsbureauer og mindre, men højt specialiserede HR-virksomheder alene bare i København! Du kan nemt lave en søgning på Google og så finde et firma, som kunne have interesse for dig og den branche, som din virksomhed tilhører.

 

Når du så har lavet en liste over interessante og relevante HR-firmaer, kan du bare give dem hver en opringning, så du kan få den hjælp til at finde din nye medarbejder, som du har brug for.