Skole handler først og fremmest om læring. Men etablering af sunde og stimulerende sociale relationer er også en væsentlig del af dét at gå i skole.
Når man går i folkeskole, vil selve skolen sætte en begrænset mængde midler af til for eksempel lejrture og andre hygge-orienterede arrangementer. Men hvis I som klasse godt kunne tænke at afholde arrangementer, der som udgangspunkt ikke omfattes af skolens budget, skal I selvsagt have fundet pengene et andet sted.

Sådan kan I finde pengene

Den mest almindelige måde at skaffe penge til klasse-arrangementer er ved, at lærerne beder forældrene om at bidrage. Mindre arrangementer kan som regel sagtens lade sig gøre ved hjælp af denne metode, men hvis der jævnligt er tale om mere end et par hundrede per familie, er sagen en anden. Forskellige familier har meget forskellige mængder midler at gøre godt med, og dette gælder særligt for familier, hvis børn ikke går i privatskole. Derfor vælger mange skoler at opfordre børnene til selv at forsøge at tjene pengene til de arrangementer, de gerne vil have stablet på benene.

Tjen pengene selv

De mest almindelige måder for børnene selv at tjene penge til skole-arrangementer på er, at de sælger noget til naboer, familie og venner. For eksempel kan de sælge nogle af de småkager, som de bager i hjemmekundskab eller nogle af de fuglehuse, som de laver, når de har sløjd. I dag findes der desuden en række virksomheder, der tillader skolebørn at sælge deres produkter videre og derved nemt få råd til diverse skole-relaterede arrangementer og tiltag. Én af de mest populære er Tjen-til-det, der blandt andet står bag initiativet Tjen penge til klassen.

Tjen penge til klassen

Tjen penge til klassen har til formål at hjælpe jer med at tjene penge til jeres klasse i forbindelse med for eksempel lejrskoler, hytteture og andre lignende arrangementer. Tjen-til-det har et bredt udvalg af produkter, som I kan vælge imellem, og fælles for dem alle er, at de koster 200 kr. Når I sælger ét produkt, kan I selv beholde 25% af købsprisen, og derfor vil I, hvis I for eksempel blot sælger 50 produkter, kunne hive hele 2.500 kr. hjem til jeres næste klassearrangement. Brug beregneren på firmaets hjemmeside for hurtigt at danne jer et overblik over, hvor meget I vil skulle sælge for at nå i mål.