Som selvstændigt erhvervsdrivende med eget enkeltmandsvirksomhed er der nok at se til i hverdagen, og når der skal laves regnskab, har man brug for en fast revisor, som kan yde den service, der er behov for til lige netop den slags firma.

En fast samarbejdspartner

Når man har en enkeltmandsvirksomhed, skal man kunne lidt af hvert og kunne lide at have flere forskellige kasketter på. Udover det, som er firmaets kernekompetence, er der alt det andet som at sørge for indkøb af diverse dele til printeren, udstedelse af fakturaer, og telefonen skal selvfølgelig stadig besvares, når den ringer. Der er mange bolde i luften på en gang, og de skal alle sammen gribes, før de falder til jorden. Og når det er den tid på året, hvor der skal laves årsregnskab, så er dette endnu en opgave, som man vel og mærke selv står for. I en enkeltmandsvirksomhed har man ikke en kollega, man kan sende denne opgave videre til, heller ikke selvom man selv har travlt. Derfor er det vigtigt at have en revisor, som man kender og som kan lide at arbejde med enkeltmandsvirksomheder. Når man søger efter revisor enkeltmandsvirksomhed kan man finde Mikael Hansen. Det er et godt eksempel på en revisor med speciale på dette felt. Når man har med en revisor enkeltmandsvirksomhed at gøre, kan man forvente at blive husket, også selvom man kun er et lille firma. Og det er rart, så man ikke skal til at forklare alting forfra hver gang. Den slags tager jo tid for begge parter. Hos nogle af de lidt større revisionsvirksomheder er den typiske kunde ofte en større erhvervskunde, og det er et helt andet marked, hvor man godt kan føle sig lidt nedprioriteret som enkeltmandsfirma, hvis forretning måske er en lille webshop eller måske er man selvstændig murer. Så er der helt andre vilkår med revisor enkeltmandsvirksomhed, hvor man i højere grad vil mærke, at selvom man er en lille kunde, er man stadig vigtig. Og det giver et godt udgangspunkt, hvad angår tilliden til hinanden. Her er der gensidig respekt, og det betyder, at man vil kunne opnå et mangeårigt samarbejde til glæde for begge parter. Når man har et lille firma, er det godt med nogle faste holdepunkter, og det er rart at vide, at når der er brug for revisorassistance, så ved man præcis, hvem man skal ringe til. Det giver arbejdsro og tid til de andre opgaver, der venter.

Revisorassistance til fornuftige priser

Som mindre virksomhedsejer er man interesseret i at finde en billig revisor. Hos de større revisorfirmaer, som typisk er medlem af en kæde, er der som regel flere til mange ansatte, og det trækker kun prisen opad, da det øger omkostningsniveauet. Hos revisor enkeltmandsvirksomhed er omkostningsniveauet lavt, og det giver billige priser til kunderne. Det betyder meget, hvis man eksempelvis bare har en mindre webshop, der ikke genererer det helt store provenu. Og de billige priser øger sandsynligheden for, at man som kunde vil holde sig til denne revisor, da man her oplever, at man får god værdi for pengene. Det afgørende i samarbejdet med revisoren er dog nok tilliden, for når der er penge involveret, har man behov for at kunne stole på hinanden. Derudover skal det naturligvis tilføjes, at selvom man har en revisor, har man som indehaver af et firma altid selv et ansvar for, at der er orden i firmaets regnskaber. Hvis en revisor for eksempel finder ud af, at der er sket fejl ved udstedelse af kreditnotaer, må man selv sørge for, at dette ikke gentager sig fremadrettet, hver gang der udstedes en ny kreditnota og så videre.