Det er vigtigt med et godt arbejdsmiljø i hverdagen. Man tilbringer trods alt mange timer på sin arbejdsplads, så det er vigtigt, at man har det godt der. Trivsel er noget, der bliver bygget op af flere elementer, og sundhed er en af de vigtigste dele. Derfor skal I overveje, om arbejdspladsen hjælper de ansatte med at holde sig sunde.

Et sundt arbejdsmiljø er vigtigt

Trivsel er vigtigt af mange forskellige grunde. Selvfølgelig vil man gerne have, at ens ansatte har det godt og er glade; det er det vigtigste. Men trivsel har også fordele. En glad person er mere produktiv end en person, der ikke trives. Når man trives, har man motivation for arbejdet, men når man trives dårligt, har man slet ikke lyst til at være på arbejdspladsen, og det kan ses på det arbejde, man udfører. Derfor skal trivsel være i fokus.

Mulighed for bevægelse

Det er vigtigt at bevæge sig, og det gælder også, når man er på arbejdspladsen. Dog kan det være udfordrende, hvis man arbejder på et kontor, da det er en mere stillesiddende form for arbejde. Her kan det hjælpe med områder, hvor man kan gå og strække benene, så man ikke sidder ned alle 8 timer i løbet af arbejdsdagen. Det kan også hjælpe med hæve-sænkeborde på kontoret, så man kan skifte imellem at stå og sidde. Det holder blodomløbet i benene i gang, og det kan endda være med til at give hjernen og produktiviteten et boost.

Opfordring til sundhed

Det er generelt en god idé at opfordre de ansatte til at holde sig sunde. Det kan lyde til svært, men det behøver det slet ikke at være. Overvej, hvilke vaner arbejdspladsen har. Hvis I køber rundstykker til morgenmad engang imellem, kan det være, at I skal købe grove rundstykker fremover. Måske skal arbejdspladsens kageordning skiftes ud med en frugtordning til virksomheden. Det er nogle små ting, som kan gøre en stor forskel for arbejdspladsens samlede sundhed, og dermed også dens trivsel.

Socialt samvær

Mennesker har brug for andre mennesker, ligesom vi har brug for mad, vand, ilt og søvn. Socialt samvær er nødvendigt, når det handler om sundhed, så det er vigtigt, at arbejdspladsen fungerer godt rent socialt. Det hjælper meget, når man spiser sammen. Måltider bringer mennesker sammen, så det kan være en rigtig god idé at sidde og nyde frokostpausen i hinandens selskab. På den måde kan I nemt få startet nogle samtaler, og så vil fællesskabet på arbejdspladsen hurtigt blive styrket.

Nyd arbejdsdagen

Med lidt tiltag, der har fokus på sundhed, kan I skabe et super sundt og behageligt arbejdsmiljø. Det er typisk bare nogle små ting, som gør en stor forskel for alle på arbejdspladsen.