På kro i Fredensborg

Får man lyst til at gå ud at spise, er der gode muligheder i Fredensborg. Et af de mest kendte steder er den gamle Fredensborg Store Kro, som for nogle år siden var igennem en omfattende renovering og i dag fremstår med nye og lækre rammer – dog således, at alt er gennemført med stor respekt for det gamle hus.

Fredensborg Store Kro er nemlig nabo til Fredensborg Slot, så det går ikke at lave om på bygningernes udtryk. Det hele skal passe sammen og danne det smukke helhedsudtryk, som området omkring Fredensborg Slot udgør.

Turistkontoret er en del af kroen

Hvis man er turist og gerne vil have vejledning til, hvad der er af seværdigheder i området ud over selve det gamle slot, så kan man også bruge kroen til det. Her er der nemlig også indrettet turistkontor.

Fredenborg Store Kro var i perioden op til 2014 lukket i tre år, og det var i disse år, at kroens bygninger og indre blev grundlæggende restaureret. Bygningerne var nemlig meget misligholdte, og som så ofte før er det en af de danske rigmænd, der er trådt til som redningsmand. Nemlig Niels Fennet, som har erfaring fra hotelverdenen, idet han er manden bag den ekspanderende CabInn-kæde af hoteller i hele landet.

Kroen byder på et avanceret spisekort med både caviar og sortfodsgris til frokost, men der er også mulighed for at få mere traditionel dansk kromad. Kroen byder således på hjemmelavede sild og bistroretter som pariserbøf og tatar. Aftenkortet er også gedigen bistromad med rødt kød, kvalitetsgris og lidt utraditionelt også en ægte fransk bouillabaisse på programmet. Der er således mange muligheder for at nyde tilværelsen på den gamle beværtning.

Apropos værtshus, så har kroen også jævnligt et event kaldet Kongen Weertshuus – det er såkaldt social dining, hvor folk samles og får ti små serveringer, som sendes bordet rundt.